Бившата водачка в световната ранглиста по тенис при жените Каролин Вожнячки

...
Бившата водачка в световната ранглиста по тенис при жените Каролин Вожнячки
Коментари Харесай

Бивша номер 1 в тениса се завръща на корта

Бившата лидерка в международната класация по тенис при дамите Каролин Вожнячки разгласи пред Вог, че ще се завърне на корта.

32-годишната датчанка не е играла в професионални шампионати от началото на 2020-а година, само че от няколко месеца тренира, до момента в който редом с това се грижи и за двете си деца, които има от баскетболиста Дейвид Лий, някогашен първенец в НБА с отбора на Голдън Стейт Уориърс.

" Дали съм нервна? Не, не съм, тъй като се връщам към нещо, което обичам ", съобщи датчанката.

В кариерата си тя има една купа от шампионати от Големия шлем - от Откритото състезание на Австралия, както и два финала на Откритото състезание на Съединени американски щати.

Вожнячки разгласи, че първият шампионат, на който счита да играе, е този в Монреал. След това ще взе участие и на Откритото състезание на Съединени американски щати, което да бъде действителен тест за присъединяване и на Откритото състезание на Австралия през януари идната година. Датчанката добави, че желае да играе и на Олимпийските игри в Париж.

" Преди мач всеки тенисист е нервозен, само че това е обикновено. Дали мога да завоюват Откритото състезание на Съединени американски щати? Да, мисля по този начин. Дали мога да печеля Откритото състезание на Австралия? Да, мисля по този начин. Затова се връщам на корта, само че ще забележим какво ще стане ", приключи тя.

В кариерата си Вожнячки има 635 победи и 264 загуби. Тя има 30 извоювани трофеи на сингъл и доходи от над 35 милиона $ от наградни фондове, с които заема седмо място във безконечната класация.

Турнирът в Монреал, който е подгряващ преди Откритото състезание на Съединени американски щати, ще се организира сред 7 и 13 август.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР